Volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas gaven de macro-economische cijfers die in de Verenigde Staten in de afgelopen weken enige ruimte voor optimisme. Op de eerste plaats was er het bericht dat het BBP tijdens het eerste kwartaal met een respectabele 2,80% is gegroeid.

Anderzijds was ook het cijfer van de jobcreatie sterk, met 204.000 bedroeg het meer dan het dubbele van de verwachtingen. Volgens Gijsels bestaat er een kans dat er al volgende maand met taperen zal worden gestart, hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de FED over één nachtje ijs zal gaan.

Volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas gaven de macro-economische cijfers die in de Verenigde Staten in de afgelopen weken enige ruimte voor optimisme. Op de eerste plaats was er het bericht dat het BBP tijdens het eerste kwartaal met een respectabele 2,80% is gegroeid. Anderzijds was ook het cijfer van de jobcreatie sterk, met 204.000 bedroeg het meer dan het dubbele van de verwachtingen. Volgens Gijsels bestaat er een kans dat er al volgende maand met taperen zal worden gestart, hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de FED over één nachtje ijs zal gaan.