Volgens de Wall Street Journal werkt de Amerikaanse centrale bank een exit-strategie voor de politiek van quantative easing. De FED overweegt met andere woorden hoe ze kan stoppen met het inkopen van de eigen obligaties, wat in de afgelopen weken een belangrijke steun onder de beurskoersen heeft gelegd.

Maar sommige analisten maken zich niet zo veel zorgen over zo'n exit, ze denken dat de Amerikaanse beurzen deze relatief makkelijk zal kunnen opvangen. Van een uitverkoop of zelfs een crash hoeven de beleggers volgens deze analisten dus niet op de hoede te zijn.

Volgens de Wall Street Journal werkt de Amerikaanse centrale bank een exit-strategie voor de politiek van quantative easing. De FED overweegt met andere woorden hoe ze kan stoppen met het inkopen van de eigen obligaties, wat in de afgelopen weken een belangrijke steun onder de beurskoersen heeft gelegd. Maar sommige analisten maken zich niet zo veel zorgen over zo'n exit, ze denken dat de Amerikaanse beurzen deze relatief makkelijk zal kunnen opvangen. Van een uitverkoop of zelfs een crash hoeven de beleggers volgens deze analisten dus niet op de hoede te zijn.