Na de turbulentie in juli is de kalmte grotendeels teruggekeerd op de obligatiemarkt. Dit komt voornamelijk door het halfjaarlijkse toelichting van Fed-voorzitter Ben Bernanke aan het Congres in de VS op 17 juli. Met name Bernanke's focus op de beleidsrente is van belang.

Tapering' is volgens Pimco geen verkrapping: Bernanke herhaalde dat de Fed slechts de voet van het gaspedaal haalt in plaats van op de rem te trappen. De huidige consensusverwachting is voor een vermindering van $85 miljard per maand naar $60 miljard à $65 in september.

Na de turbulentie in juli is de kalmte grotendeels teruggekeerd op de obligatiemarkt. Dit komt voornamelijk door het halfjaarlijkse toelichting van Fed-voorzitter Ben Bernanke aan het Congres in de VS op 17 juli. Met name Bernanke's focus op de beleidsrente is van belang. Tapering' is volgens Pimco geen verkrapping: Bernanke herhaalde dat de Fed slechts de voet van het gaspedaal haalt in plaats van op de rem te trappen. De huidige consensusverwachting is voor een vermindering van $85 miljard per maand naar $60 miljard à $65 in september.