De aandelenmarkt op Wall Street kon de verklaring gisteren van FED-president Janet Yellen wel smaken. Want dit betekent volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas, dat we in de Verenigde Staten dus nog wel een tijdje blijven leven in een bijzonder positieve omgeving voor de aandelenmarkten met voldoende groei in de economie en in afgeleide orde ook van de bedrijfswinsten zonder dat de groei te sterk is om de geldkraan dicht te draaien.

Vanuit die optiek is het nog eens niet zo verwonderlijk dat de S&P500 het kwartaal al voor de vijfde keer op rij met, een weliswaar kleine, winst wist af te sluiten. Sinds 1957 is dit nog maar 7 keer vertoond. En wat we zien in het universum van de kleinere waarden, de zogenaamde smallcaps is nog opmerkelijker. Daar wordt de stijging inclusief het eerste kwartaal van dit jaar als zeven kwartalen volgehouden, wat een nieuw record is.

De aandelenmarkt op Wall Street kon de verklaring gisteren van FED-president Janet Yellen wel smaken. Want dit betekent volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas, dat we in de Verenigde Staten dus nog wel een tijdje blijven leven in een bijzonder positieve omgeving voor de aandelenmarkten met voldoende groei in de economie en in afgeleide orde ook van de bedrijfswinsten zonder dat de groei te sterk is om de geldkraan dicht te draaien. Vanuit die optiek is het nog eens niet zo verwonderlijk dat de S&P500 het kwartaal al voor de vijfde keer op rij met, een weliswaar kleine, winst wist af te sluiten. Sinds 1957 is dit nog maar 7 keer vertoond. En wat we zien in het universum van de kleinere waarden, de zogenaamde smallcaps is nog opmerkelijker. Daar wordt de stijging inclusief het eerste kwartaal van dit jaar als zeven kwartalen volgehouden, wat een nieuw record is.