FED Voorzitter Yellen kan haar verhaal volgens professor Stefan Duchateau nog steeds verkocht krijgen: Het risico om de economie onnodig af te koelen door te vroeg de monetaire stimulansen terug te trekken is immers groter dan het risico om de economie te oververhitten.

De algemene verwachting blijft echter dat tegen oktober de monetaire impulsen volledig zullen stilvallen en de economie vandaar op eigen krachten verder moet. Een dergelijke constellatie betekent ook dat vanaf dan de lange termijnrentevoeten een (beperkte) opwaartse beweging zullen volgen in de VSA (maar zeker nog niet in Europa). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

FED Voorzitter Yellen kan haar verhaal volgens professor Stefan Duchateau nog steeds verkocht krijgen: Het risico om de economie onnodig af te koelen door te vroeg de monetaire stimulansen terug te trekken is immers groter dan het risico om de economie te oververhitten. De algemene verwachting blijft echter dat tegen oktober de monetaire impulsen volledig zullen stilvallen en de economie vandaar op eigen krachten verder moet. Een dergelijke constellatie betekent ook dat vanaf dan de lange termijnrentevoeten een (beperkte) opwaartse beweging zullen volgen in de VSA (maar zeker nog niet in Europa). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.