Zowel de Dow Jones, als de S&P-500 bereikten gisteren recordstanden. Voorzitter Bernanke van de Federal Reserve liet in een speech weten dat de Amerikaanse economie nog steeds een stimulerend monetair beleid nodig heeft, iets waaraan de financiële markten sinds mei - overigens ten onrechte - waren gaan twijfelen.

Zoals gebruikelijk was aluminiumproducent Alcoa het eerste bedrijf dat kwartaalresultaten over het afgelopen kwartaal publiceerde. Deze resultaten waren volgens ABN Amro iets beter dan gemiddeld door analisten was verwacht en het bedrijf voorziet voor dit jaar voorts een toename van de vraag naar aluminium met 7%.

Zowel de Dow Jones, als de S&P-500 bereikten gisteren recordstanden. Voorzitter Bernanke van de Federal Reserve liet in een speech weten dat de Amerikaanse economie nog steeds een stimulerend monetair beleid nodig heeft, iets waaraan de financiële markten sinds mei - overigens ten onrechte - waren gaan twijfelen. Zoals gebruikelijk was aluminiumproducent Alcoa het eerste bedrijf dat kwartaalresultaten over het afgelopen kwartaal publiceerde. Deze resultaten waren volgens ABN Amro iets beter dan gemiddeld door analisten was verwacht en het bedrijf voorziet voor dit jaar voorts een toename van de vraag naar aluminium met 7%.