Wat dat betreft lijkt er zich een patroon aan het ontwikkelen. Een sterke stijging in begin van het jaar om dan vervolgens in het tweede kwartaal fors te dalen.

Vorig jaar bijvoorbeeld daalde de S&P500 van eind maart tot half juni met 9%. Een soortgelijk beeld zagen we in 2011 en 2012. Een logica is dan dat we ook dit jaar een dergelijk beeld zou-den kunnen zien. Immers de beurswijsheid is toch "sell in may".

De gedachtegang van een forse correctie kreeg de afgelopen week meer medestanders door de ontwikkelingen in de grondstoffenmarkten.

De meeste aandacht kreeg natuurlijk de goudprijs maar ook andere grondstoffen stonden fors onder druk. De olieprijs daalde deze maand met 10% waarvan een groot deel de afgelopen week. Niet verwonderlijk dat de S&P Energy Index met 4,5% daalde.

Wat dat betreft lijkt er zich een patroon aan het ontwikkelen. Een sterke stijging in begin van het jaar om dan vervolgens in het tweede kwartaal fors te dalen. Vorig jaar bijvoorbeeld daalde de S&P500 van eind maart tot half juni met 9%. Een soortgelijk beeld zagen we in 2011 en 2012. Een logica is dan dat we ook dit jaar een dergelijk beeld zou-den kunnen zien. Immers de beurswijsheid is toch "sell in may". De gedachtegang van een forse correctie kreeg de afgelopen week meer medestanders door de ontwikkelingen in de grondstoffenmarkten. De meeste aandacht kreeg natuurlijk de goudprijs maar ook andere grondstoffen stonden fors onder druk. De olieprijs daalde deze maand met 10% waarvan een groot deel de afgelopen week. Niet verwonderlijk dat de S&P Energy Index met 4,5% daalde.