Vanmorgen maakte Delhaize de interimcijfers bekend en zoals we weten heeft deze distributieketen ook een sterke aanwezigheid op de Amerikaanse markt. In de V.S. was de opbrengstengroei 4,7% in lokale munt, inclusief een positief kalendereffect van 0,8%. De Amerikaanse vergelijkbare omzetgroei was +3,3% (+4,1% inclusief het kalendereffect).

Delhaize America kende een toename van de handelsinflatie (+2,20% voor het tweede kwartaal). De algemene resultaten van Delhaize werden goed ontvangen, het aandeel was met een winst van meer dan 5% de sterkste stijger op de Brusselse beurs.

Vanmorgen maakte Delhaize de interimcijfers bekend en zoals we weten heeft deze distributieketen ook een sterke aanwezigheid op de Amerikaanse markt. In de V.S. was de opbrengstengroei 4,7% in lokale munt, inclusief een positief kalendereffect van 0,8%. De Amerikaanse vergelijkbare omzetgroei was +3,3% (+4,1% inclusief het kalendereffect). Delhaize America kende een toename van de handelsinflatie (+2,20% voor het tweede kwartaal). De algemene resultaten van Delhaize werden goed ontvangen, het aandeel was met een winst van meer dan 5% de sterkste stijger op de Brusselse beurs.