De Amerikaanse bedrijven hebben hun voorraden in juni voor de tiende maand op rij gereduceerd. Volgens de cijfers verstrekt door het Commerce Department was er sprake van een daling van de voorraden met 1,10%.

Die daling was iets groter dan de 0,90% waar de analisten op gerekend hadden. Anderzijds stegen de verkopen met 0,90%, na in mei ongewijzigd te zijn gebleven. Het was de eerste keer sinds juli dat de totaalverkopen een stijging te zien gaven.

De analisten hopen nu op een verdere stijging van de verkopen in de komende maanden, dit naarmate de Amerikaanse economie verder uit de recessie kruipt. Het was overigens van de periode 2001 tot 2002 geleden dat de voorraden nog over zo'n lange periode gedaald waren.

De Amerikaanse bedrijven hebben hun voorraden in juni voor de tiende maand op rij gereduceerd. Volgens de cijfers verstrekt door het Commerce Department was er sprake van een daling van de voorraden met 1,10%. Die daling was iets groter dan de 0,90% waar de analisten op gerekend hadden. Anderzijds stegen de verkopen met 0,90%, na in mei ongewijzigd te zijn gebleven. Het was de eerste keer sinds juli dat de totaalverkopen een stijging te zien gaven. De analisten hopen nu op een verdere stijging van de verkopen in de komende maanden, dit naarmate de Amerikaanse economie verder uit de recessie kruipt. Het was overigens van de periode 2001 tot 2002 geleden dat de voorraden nog over zo'n lange periode gedaald waren.