Merk volgens professor Stefan Duchateau het grote verschil op in de jaarlijkse groeicijfers van de brede geldbasis (M3) in de VS en Europa. Dit geeft aan dat de Amerikaanse banksector veel minder krampachtig omspringt met de liquiditeiten van haar centrale bank.

Dit creëerde in de VS een versneld opwaarts groeipad uit de crisis. De meest recente conjunctuurcijfers uit de VS geven echter een opvallende zwakte te kennen.

De voor de hand liggende verklaring is natuurlijk het extreem slechte weer aan de Oostkust. Dit verklaart de terugval in de industriële cijfers, maar verklaart echter minder de teleurstellende conjuncturele cijfers uit de dienstensector. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Merk volgens professor Stefan Duchateau het grote verschil op in de jaarlijkse groeicijfers van de brede geldbasis (M3) in de VS en Europa. Dit geeft aan dat de Amerikaanse banksector veel minder krampachtig omspringt met de liquiditeiten van haar centrale bank. Dit creëerde in de VS een versneld opwaarts groeipad uit de crisis. De meest recente conjunctuurcijfers uit de VS geven echter een opvallende zwakte te kennen. De voor de hand liggende verklaring is natuurlijk het extreem slechte weer aan de Oostkust. Dit verklaart de terugval in de industriële cijfers, maar verklaart echter minder de teleurstellende conjuncturele cijfers uit de dienstensector. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.