Niet alleen de situatie van de Amerikaanse economie zelf is momenteel richtinggevend, ook de evolutie van de rente wordt in de gaten gehouden.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is weliswaar stilgevallen, maar meevallende macro-economische indicatoren kunnen de beweging opnieuw op gang brengen.

Een niet onbelangrijke factor is de publicatie volgende week van de Chinese BBP-cijfers. Tegenvallende cijfers over de Chinese economie kunnen ook het sentiment op de Amerikaanse beurzen aantasten. Iedereen hoopt uiteraard dat de Chinese economie in een niet te diep gat zal vallen.

Niet alleen de situatie van de Amerikaanse economie zelf is momenteel richtinggevend, ook de evolutie van de rente wordt in de gaten gehouden. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is weliswaar stilgevallen, maar meevallende macro-economische indicatoren kunnen de beweging opnieuw op gang brengen. Een niet onbelangrijke factor is de publicatie volgende week van de Chinese BBP-cijfers. Tegenvallende cijfers over de Chinese economie kunnen ook het sentiment op de Amerikaanse beurzen aantasten. Iedereen hoopt uiteraard dat de Chinese economie in een niet te diep gat zal vallen.