Vanmorgen was het nog altijd onrustig op de beurs van Tokio, maar uiteindelijk kon de Nikkei een zwakke opening overwinnen om toch hoger af te sluiten. Op de Europese beurzen was het sentiment eveneens licht negatief, echter zonder grote bewegingen.

Alles draait momenteel om de vraag wanneer de Amerikaanse centrale bank haar programma voor terugkoop van eigen obligaties zal terugschroeven.

Ben Bernanke gaf daar eerder deze week geen duidelijk antwoord op, maar de economen sluiten niet uit dat dit eerder dan verwacht zal gebeuren.

Vanmorgen was het nog altijd onrustig op de beurs van Tokio, maar uiteindelijk kon de Nikkei een zwakke opening overwinnen om toch hoger af te sluiten. Op de Europese beurzen was het sentiment eveneens licht negatief, echter zonder grote bewegingen. Alles draait momenteel om de vraag wanneer de Amerikaanse centrale bank haar programma voor terugkoop van eigen obligaties zal terugschroeven. Ben Bernanke gaf daar eerder deze week geen duidelijk antwoord op, maar de economen sluiten niet uit dat dit eerder dan verwacht zal gebeuren.