Amerikaanse beurzen kunnen openingswinsten niet volledig vasthouden

De Amerikaanse beurzen kunnen de openingswinsten niet volledig vasthouden, de belangrijkste indices hebben bij gebrek aan impulsen het veroverde terrein deels moeten prijsgeven. De beleggers focussen zich momenteel hoofdzakelijk op fusies en overnames. Pfizer beraadt zich bijvoorbeeld over een bod op AstraZeneca.

Als de totale economie geen additionele groei meer kan leveren, dan kunnen bedrijven volgens professor Stefan Duchateau zelf hun cash aan het werk zetten om via overnames een versnelling in hun bedrijfsactiviteiten te veroorzaken.

Denk dus bij een herfstscenario niet te snel aan verval en vallende bladeren, maar eerder aan schommelende beurzen met verrassende acquisities en verhoogde focus op bedrijfswinsten.

In Europa blijven we intussen nog wat van de prille lente genieten. Geen enkele druk op de rente, want daarvoor is de inflatie veel te laag, in het vooruitzicht van een conjunctureel herstel dat nog niet volledig verrekent zit in de koersen. In een herfstscenario gaan aandelenmarkten per saldo gradueel vooruit, in een lentescenario ook. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content