Als de totale economie geen additionele groei meer kan leveren, dan kunnen bedrijven volgens professor Stefan Duchateau zelf hun cash aan het werk zetten om via overnames een versnelling in hun bedrijfsactiviteiten te veroorzaken.

Denk dus bij een herfstscenario niet te snel aan verval en vallende bladeren, maar eerder aan schommelende beurzen met verrassende acquisities en verhoogde focus op bedrijfswinsten.

In Europa blijven we intussen nog wat van de prille lente genieten. Geen enkele druk op de rente, want daarvoor is de inflatie veel te laag, in het vooruitzicht van een conjunctureel herstel dat nog niet volledig verrekent zit in de koersen. In een herfstscenario gaan aandelenmarkten per saldo gradueel vooruit, in een lentescenario ook. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Als de totale economie geen additionele groei meer kan leveren, dan kunnen bedrijven volgens professor Stefan Duchateau zelf hun cash aan het werk zetten om via overnames een versnelling in hun bedrijfsactiviteiten te veroorzaken. Denk dus bij een herfstscenario niet te snel aan verval en vallende bladeren, maar eerder aan schommelende beurzen met verrassende acquisities en verhoogde focus op bedrijfswinsten. In Europa blijven we intussen nog wat van de prille lente genieten. Geen enkele druk op de rente, want daarvoor is de inflatie veel te laag, in het vooruitzicht van een conjunctureel herstel dat nog niet volledig verrekent zit in de koersen. In een herfstscenario gaan aandelenmarkten per saldo gradueel vooruit, in een lentescenario ook. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.