ECB President Draghi heeft volgens Philippe Gijsels, chef strategie bij BNP Paribas Private Banking, zijn afspraak met de geschiedenis niet gemist. De verwachtingen naar de meeting van vandaag waren hoog gespannen, maar de ECB slaagde er in de markt toch nog in positieve zin te verrassen.

Er werd niet alleen 10 basispunten van de refi en de deposit rate gehaald (deze laatste staat nu negatief) maar er werden ook een groot aantal maatregelen genomen die de liquiditeit van de markt zullen verhogen.

Er komen een aantal niet LTROs (Targeted LTRO's om precies te zijn) en ook zullen een aantal vroeger aangekondigde aankoopprogramma's niet meer gesteriliseerd worden.

ECB President Draghi heeft volgens Philippe Gijsels, chef strategie bij BNP Paribas Private Banking, zijn afspraak met de geschiedenis niet gemist. De verwachtingen naar de meeting van vandaag waren hoog gespannen, maar de ECB slaagde er in de markt toch nog in positieve zin te verrassen. Er werd niet alleen 10 basispunten van de refi en de deposit rate gehaald (deze laatste staat nu negatief) maar er werden ook een groot aantal maatregelen genomen die de liquiditeit van de markt zullen verhogen. Er komen een aantal niet LTROs (Targeted LTRO's om precies te zijn) en ook zullen een aantal vroeger aangekondigde aankoopprogramma's niet meer gesteriliseerd worden.