De obligatiemarkt in Bulgarije staat onder druk, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking op. De rente steeg tot het hoogste punt in vier maanden en ook de kost om Bulgaars papier te verzekeren tegen een default ging fors de hoogte in. De onzekere politieke situatie is hier niet vreemd aan.

De oppositie beschuldigt de regering er van het land aan de rand van de afgrond te hebben gebracht. Dat inspireert niet echt tot vertrouwen. Verkiezingen zijn voorzien op 5 oktober, wat betekent dat we nog een woelige zomer met niet al te veel positieve news flow kunnen kennen. De Europese Commissie staat echter klaar om in te grijpen, wat de situatie onder controle moet kunnen houden.

De obligatiemarkt in Bulgarije staat onder druk, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking op. De rente steeg tot het hoogste punt in vier maanden en ook de kost om Bulgaars papier te verzekeren tegen een default ging fors de hoogte in. De onzekere politieke situatie is hier niet vreemd aan. De oppositie beschuldigt de regering er van het land aan de rand van de afgrond te hebben gebracht. Dat inspireert niet echt tot vertrouwen. Verkiezingen zijn voorzien op 5 oktober, wat betekent dat we nog een woelige zomer met niet al te veel positieve news flow kunnen kennen. De Europese Commissie staat echter klaar om in te grijpen, wat de situatie onder controle moet kunnen houden.