Op de grondstoffenmarkten blijft de olieprijs onder druk staan, voor een vat crude moet momenteel nog iets meer dan 93 dollar worden betaald. Daarnaast laat ook het herstel bij het goud op zich wachten, de kaap van 1300 dollar blijft steeds binnen handbereik.

Op de valutamarkten stijgt de koers van de dollar weer. Veel beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand oktober volgende vrijdag. Vraag is eigenlijk alleen hoe zwak de cijfers zullen zijn, rekening gehouden met de moeilijkheden rond de shutdown en het schuldenplafond.

Op de grondstoffenmarkten blijft de olieprijs onder druk staan, voor een vat crude moet momenteel nog iets meer dan 93 dollar worden betaald. Daarnaast laat ook het herstel bij het goud op zich wachten, de kaap van 1300 dollar blijft steeds binnen handbereik. Op de valutamarkten stijgt de koers van de dollar weer. Veel beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand oktober volgende vrijdag. Vraag is eigenlijk alleen hoe zwak de cijfers zullen zijn, rekening gehouden met de moeilijkheden rond de shutdown en het schuldenplafond.