De Amerikaanse centrale bank zal deze maand beginnen met het terugschroeven van de inkoop van eigen staatsobligaties. De beurs heeft dat nieuws goed onthaald, maar beseft nu toch dat er aan het terugschroeven van de steunmaatregelen risico's verbonden zijn.

Yahoo Finance senior columnist Michael Santoli verwijst in dat verband naar het risico dat de Amerikaanse economie nog niet sterk genoeg is om het gedeeltelijk wegvallen van de steunmaatregelen op te vangen. Daarnaast is er ook het risico dat de rente verder zal stijgen.

De Amerikaanse centrale bank zal deze maand beginnen met het terugschroeven van de inkoop van eigen staatsobligaties. De beurs heeft dat nieuws goed onthaald, maar beseft nu toch dat er aan het terugschroeven van de steunmaatregelen risico's verbonden zijn. Yahoo Finance senior columnist Michael Santoli verwijst in dat verband naar het risico dat de Amerikaanse economie nog niet sterk genoeg is om het gedeeltelijk wegvallen van de steunmaatregelen op te vangen. Daarnaast is er ook het risico dat de rente verder zal stijgen.