Nike zag de nettowinst over het vierde kwartaal met 53% toenemen, vooral dankzij een sterke vraag uit China en de andere groeimarkten. De verkoper van sportschoenen stelde zich echter eerder voorzichtig op wat betreft het nieuwe boekjaar.

Per aandeel werd $1,06 verdiend, tegenover $0,70 tijdens het vierde kwartaal van 2008-2009. De consensusverwachting bij de analisten lag op een wpa van $1,05. De omzet steeg over de verslagperiode met 8% tot $5,08 mrd.

De omzet kwam iets onder de verwachtingen uit, want de consensus lag op $5,13 mrd. De voorzichtige vooruitzichten hebben zowel te maken met valutaverhoudingen als met hogere kosten voor grondstoffen.

Nike zag de nettowinst over het vierde kwartaal met 53% toenemen, vooral dankzij een sterke vraag uit China en de andere groeimarkten. De verkoper van sportschoenen stelde zich echter eerder voorzichtig op wat betreft het nieuwe boekjaar. Per aandeel werd $1,06 verdiend, tegenover $0,70 tijdens het vierde kwartaal van 2008-2009. De consensusverwachting bij de analisten lag op een wpa van $1,05. De omzet steeg over de verslagperiode met 8% tot $5,08 mrd. De omzet kwam iets onder de verwachtingen uit, want de consensus lag op $5,13 mrd. De voorzichtige vooruitzichten hebben zowel te maken met valutaverhoudingen als met hogere kosten voor grondstoffen.