De onzekerheid die Bernanke veroorzaakte creëerde volgens professor Stefan Duchateau een liquiditeitsschaarste die ressorteerde in een aartsgevaarlijke systeemcrisis.

Deze cascade had vermeden kunnen worden door tijdig de financiële markten te voorzien van de nodige liquiditeit. Hetgeen in Europa uiteindelijk pas gebeurde in november 2011...

Gelukkig had men in de VSA al ingegrepen in begin 2009, zodat de financiële sector niet verder weggleed in een neerwaartse spiraal waarbij onderling wantrouwen de liquiditeitspositie verder ondergroef, hetgeen paniekverkopen met zware verliezen uitlokte, hetgeen het wantrouwen op zijn beurt dan weer verder aanwakkerde.

Een wijze les hieruit is alleszins dat de overheid in dergelijke omstandigheden onmiddellijk het voortouw moet nemen. De individuele banken zijn hiertoe immers niet in staat. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De onzekerheid die Bernanke veroorzaakte creëerde volgens professor Stefan Duchateau een liquiditeitsschaarste die ressorteerde in een aartsgevaarlijke systeemcrisis. Deze cascade had vermeden kunnen worden door tijdig de financiële markten te voorzien van de nodige liquiditeit. Hetgeen in Europa uiteindelijk pas gebeurde in november 2011... Gelukkig had men in de VSA al ingegrepen in begin 2009, zodat de financiële sector niet verder weggleed in een neerwaartse spiraal waarbij onderling wantrouwen de liquiditeitspositie verder ondergroef, hetgeen paniekverkopen met zware verliezen uitlokte, hetgeen het wantrouwen op zijn beurt dan weer verder aanwakkerde. Een wijze les hieruit is alleszins dat de overheid in dergelijke omstandigheden onmiddellijk het voortouw moet nemen. De individuele banken zijn hiertoe immers niet in staat. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.