Alles draait natuurlijk om de vraag of de Amerikaanse centrale bank al dan niet zal beginnen met taperen, het afbouwen van de economische steunmaatregelen. Bernanke weet inmiddels uit eigen ervaring dat het zaak is om zeer voorzichtig te zijn om de beleggers niet op de zere tenen te trappen.

In mei kondigde hij voor het eerst concrete taperplannen aan en meteen brak er een vorm van paniek los op de financiële markten, met name een aantal Aziatische munten zakten los door de vloer. De kans is klein dat een herhaling van dit scenario zal plaatsgrijpen. Vanavond weten we in ieder geval meer.

Alles draait natuurlijk om de vraag of de Amerikaanse centrale bank al dan niet zal beginnen met taperen, het afbouwen van de economische steunmaatregelen. Bernanke weet inmiddels uit eigen ervaring dat het zaak is om zeer voorzichtig te zijn om de beleggers niet op de zere tenen te trappen. In mei kondigde hij voor het eerst concrete taperplannen aan en meteen brak er een vorm van paniek los op de financiële markten, met name een aantal Aziatische munten zakten los door de vloer. De kans is klein dat een herhaling van dit scenario zal plaatsgrijpen. Vanavond weten we in ieder geval meer.