De Conference Board maakte bekend dat de index van de voorlopende economische indicatoren in juli met 0,60% is gestegen. De stijging was overigens iets kleiner dan verwacht.

De consensusverwachting bij de analisten lag namelijk op een stijging van de index van de leading economic indicators met 0,70%. Het was al de vierde maand op rij dat de indicatoren een stijging lieten optekenen.

De LEI projecteert een beeld van de economische activiteiten in de komende drie tot zes maanden. Op basis van de huidige stand van de index kan worden afgeleid dat de VS-economie een bodem heeft bereikt.

De Conference Board maakte bekend dat de index van de voorlopende economische indicatoren in juli met 0,60% is gestegen. De stijging was overigens iets kleiner dan verwacht. De consensusverwachting bij de analisten lag namelijk op een stijging van de index van de leading economic indicators met 0,70%. Het was al de vierde maand op rij dat de indicatoren een stijging lieten optekenen. De LEI projecteert een beeld van de economische activiteiten in de komende drie tot zes maanden. Op basis van de huidige stand van de index kan worden afgeleid dat de VS-economie een bodem heeft bereikt.