De huidige economische situatie brengt volgens professor Stefan Duchateau meer schommelingen op de beurzen met zich mee en maakt de voorspelling moeilijker.

De belegger springt met andere woorden van een lentescenario op de beurzen, waar je reikhalzend uitkijkt naar prille signalen van economisch herstel, terwijl je je ondersteund weet dat een zeer agressieve monetaire politiek en dalende rente, naar de herfst.

In een dergelijke constellatie zijn er geen impulsen meer vanuit de renteontwikkelingen, terwijl iedereen het economische groeiherstel reeds als vanzelfsprekend beschouwt.

De bedrijven staan er dan alleen voor om de investeerder te overtuigen. Hun krachtigste argument zijn de winstcijfers die ze kunnen voorleggen. In een dergelijke constellatie gaan bedrijven daarenboven graag zelf op zoek naar meer groei. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De huidige economische situatie brengt volgens professor Stefan Duchateau meer schommelingen op de beurzen met zich mee en maakt de voorspelling moeilijker. De belegger springt met andere woorden van een lentescenario op de beurzen, waar je reikhalzend uitkijkt naar prille signalen van economisch herstel, terwijl je je ondersteund weet dat een zeer agressieve monetaire politiek en dalende rente, naar de herfst. In een dergelijke constellatie zijn er geen impulsen meer vanuit de renteontwikkelingen, terwijl iedereen het economische groeiherstel reeds als vanzelfsprekend beschouwt. De bedrijven staan er dan alleen voor om de investeerder te overtuigen. Hun krachtigste argument zijn de winstcijfers die ze kunnen voorleggen. In een dergelijke constellatie gaan bedrijven daarenboven graag zelf op zoek naar meer groei. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.