De rente in de Verenigde Staten heeft een voorlopige piek bereikt, op de obligatiemarkten is er sprake van een voorlopige piek. Toch bedraagt het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar nog steeds meer dan 5%.

Daarnaast valt op dat het goud zich verder een weg baant boven het niveau van 1300 dollar. De beweging van vandaag is vrij stevig, een troy ounce goud wordt zowat 2% duurder. Sommige analisten hopen dat het goud nu aan een herstelbeweging is begonnen.

De rente in de Verenigde Staten heeft een voorlopige piek bereikt, op de obligatiemarkten is er sprake van een voorlopige piek. Toch bedraagt het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar nog steeds meer dan 5%. Daarnaast valt op dat het goud zich verder een weg baant boven het niveau van 1300 dollar. De beweging van vandaag is vrij stevig, een troy ounce goud wordt zowat 2% duurder. Sommige analisten hopen dat het goud nu aan een herstelbeweging is begonnen.