Janet Yellen dacht volgens professor Stefan Duchateau door te waarschuwen voor zeepbellen in de biotechsector een gemakkelijk slachtoffer te hebben gevonden.

Aandelenbeleggers in deze sector zijn sowieso niet erg geïnteresseerd in de standpunten van haar democratische partij en deze sector is weliswaar erg reseach- en kapitaalsintensief maar creëert geen massale werkgelegenheid.

Na een dergelijke, ongewone en negatieve uitspraak van een FED-Voorzitter kon het overigens niet anders dan dat er bij de biotechnologiewaarden een stevige snoekduik ontstond. Maar intussen sloeg de sector terug zoals het hoort: Met overtuigende cijfers.

De winstcijfers van Biogen (een belangrijke trendsetter) verpulverden alle verwachtingen en joegen het aandeel 11% hoger, met in het zog de volledige sector die hiermee overtuigend kon herstellen van de gratuite oplawaai die de Fed-Voorzitter hen had verkocht. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Janet Yellen dacht volgens professor Stefan Duchateau door te waarschuwen voor zeepbellen in de biotechsector een gemakkelijk slachtoffer te hebben gevonden. Aandelenbeleggers in deze sector zijn sowieso niet erg geïnteresseerd in de standpunten van haar democratische partij en deze sector is weliswaar erg reseach- en kapitaalsintensief maar creëert geen massale werkgelegenheid. Na een dergelijke, ongewone en negatieve uitspraak van een FED-Voorzitter kon het overigens niet anders dan dat er bij de biotechnologiewaarden een stevige snoekduik ontstond. Maar intussen sloeg de sector terug zoals het hoort: Met overtuigende cijfers. De winstcijfers van Biogen (een belangrijke trendsetter) verpulverden alle verwachtingen en joegen het aandeel 11% hoger, met in het zog de volledige sector die hiermee overtuigend kon herstellen van de gratuite oplawaai die de Fed-Voorzitter hen had verkocht. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.