De per saldo positieve stemming op de internationale aandelenmarkten, ook de Amerikaanse beurzen, werd volgens ABN Amro hoofdzakelijk bepaald door de uitspraken van toekomstig FED-president Janet Yellen. Noch macrocijfers, noch bedrijfsresultaten waren goed genoeg om de koersstijgingen te verklaren.

Vanuit de Amerikaanse economie kwam er de afgelopen week weinig richtinggevend nieuws, terwijl zo goed als alle Amerikaanse bedrijven inmiddels hun resultaten over het derde kwartaal hebben gepubliceerd. Er staan nog een paar achterblijvers op de agenda, maar daarna is het resultatenseizoen voorbij tot in de eerste helft van januari.

De per saldo positieve stemming op de internationale aandelenmarkten, ook de Amerikaanse beurzen, werd volgens ABN Amro hoofdzakelijk bepaald door de uitspraken van toekomstig FED-president Janet Yellen. Noch macrocijfers, noch bedrijfsresultaten waren goed genoeg om de koersstijgingen te verklaren. Vanuit de Amerikaanse economie kwam er de afgelopen week weinig richtinggevend nieuws, terwijl zo goed als alle Amerikaanse bedrijven inmiddels hun resultaten over het derde kwartaal hebben gepubliceerd. Er staan nog een paar achterblijvers op de agenda, maar daarna is het resultatenseizoen voorbij tot in de eerste helft van januari.