Maar bekeken over een periode van vijf jaar is het verschil duidelijk. De Dow Jones Industrial Average is met ongeveer 80% gestegen, de Dow Europe met amper 25%. De Amerikaanse beurzen hebben dis drie keer sterker gepresteerd dan de Europese.

Dat heeft op de eerste plaats te maken met een verschil in economische prestaties. De Amerikaanse economie groeit gestadig aan een tempo dat recent zelfs lijkt te herstellen, terwijl het economisch herstel in Europa met horten en stoten blijft verlopen. De kans is zelfs niet onbestaande dat de Europese economie opnieuw in een recessie zal belanden.

Maar bekeken over een periode van vijf jaar is het verschil duidelijk. De Dow Jones Industrial Average is met ongeveer 80% gestegen, de Dow Europe met amper 25%. De Amerikaanse beurzen hebben dis drie keer sterker gepresteerd dan de Europese. Dat heeft op de eerste plaats te maken met een verschil in economische prestaties. De Amerikaanse economie groeit gestadig aan een tempo dat recent zelfs lijkt te herstellen, terwijl het economisch herstel in Europa met horten en stoten blijft verlopen. De kans is zelfs niet onbestaande dat de Europese economie opnieuw in een recessie zal belanden.