De prijzen voor de verkoop van nieuwe woningen hebben in de Verenigde Staten een nieuwe piek voor de afgelopen zes jaar bereikt. Daarmee wordt aangegeven dat het herstel van de Amerikaanse vastgoedmarkt zich verder zet. Het is echter niet duidelijk in hoeverre de FED daarbij de prijzen heeft opgejaagd door haar monetair beleid.

Anderzijds maakte de Conference Board de index van het consumentenvertrouwen bekend. Blijkt dat het vertrouwen van de consumenten in de VS deze maand is toegenomen tot het hoogste niveau sinds januari 2008. Het was van januari 1992 geleden dat het consumentenvertrouwen nog zo sterk was toegenomen.

De prijzen voor de verkoop van nieuwe woningen hebben in de Verenigde Staten een nieuwe piek voor de afgelopen zes jaar bereikt. Daarmee wordt aangegeven dat het herstel van de Amerikaanse vastgoedmarkt zich verder zet. Het is echter niet duidelijk in hoeverre de FED daarbij de prijzen heeft opgejaagd door haar monetair beleid. Anderzijds maakte de Conference Board de index van het consumentenvertrouwen bekend. Blijkt dat het vertrouwen van de consumenten in de VS deze maand is toegenomen tot het hoogste niveau sinds januari 2008. Het was van januari 1992 geleden dat het consumentenvertrouwen nog zo sterk was toegenomen.