De beleggers maken zich uiteraard ongerust over het feit dat het op verschillende plaatsen in de wereld rommelt. Dat is onder andere het geval in Argentinië. De Argentijnse centrale bank gooide volgens professor Stefan Duchateau niet zonder fundamentele onderliggende redenen de handdoek in de ring.

Het was immers al langer duidelijk dat Argentinië een verloren strijd voerde op de wisselmarkten omdat haar economisch beleid weinig effectief bleek te zijn en de inflatiegolf die was ontstaan na de vorige dramatische devaluatie van de Argentijnse peso, niet afdoende werd bestreden door de noodzakelijke overheidsbesparingen en verbeteringen in de efficiëntie van de lokale bedrijven. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De beleggers maken zich uiteraard ongerust over het feit dat het op verschillende plaatsen in de wereld rommelt. Dat is onder andere het geval in Argentinië. De Argentijnse centrale bank gooide volgens professor Stefan Duchateau niet zonder fundamentele onderliggende redenen de handdoek in de ring. Het was immers al langer duidelijk dat Argentinië een verloren strijd voerde op de wisselmarkten omdat haar economisch beleid weinig effectief bleek te zijn en de inflatiegolf die was ontstaan na de vorige dramatische devaluatie van de Argentijnse peso, niet afdoende werd bestreden door de noodzakelijke overheidsbesparingen en verbeteringen in de efficiëntie van de lokale bedrijven. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.