Dus we weten wat te verwachten. Een grote doelstelling zal zijn om de werkloosheid naar beneden te halen, ze is trouwens specialist in arbeidsmarktbeleid. Dus we moeten ons volgens Gijsels niet meteen zorgen maken dat de voet te snel van het monetaire gaspedaal zal gaan.

Desalniettemin zal zij het zijn die de execptionele monetaire maatregelen zal moeten terugschroeven nu Bernanke de tapering heeft uitgesteld (of hij zou het nog voor Januari moeten doen).

Leuk detail is dat Yellen is getrouwd met Nobelprijswinnaar voor economie Akerlof (van animal spirits) Dat moet leuke discussies geven 's morgens aan de ontbijttafel. Of juist niet...

De Amerikaanse beurzen doen het vandaag overigens nog steeds uitstekend, met forse winsten voor de belangrijkste indices. De beleggers zijn vol vertrouwen dat er uiteindelijk een oplossing voor alle problemen uit de bus zal komen.

Dus we weten wat te verwachten. Een grote doelstelling zal zijn om de werkloosheid naar beneden te halen, ze is trouwens specialist in arbeidsmarktbeleid. Dus we moeten ons volgens Gijsels niet meteen zorgen maken dat de voet te snel van het monetaire gaspedaal zal gaan. Desalniettemin zal zij het zijn die de execptionele monetaire maatregelen zal moeten terugschroeven nu Bernanke de tapering heeft uitgesteld (of hij zou het nog voor Januari moeten doen). Leuk detail is dat Yellen is getrouwd met Nobelprijswinnaar voor economie Akerlof (van animal spirits) Dat moet leuke discussies geven 's morgens aan de ontbijttafel. Of juist niet... De Amerikaanse beurzen doen het vandaag overigens nog steeds uitstekend, met forse winsten voor de belangrijkste indices. De beleggers zijn vol vertrouwen dat er uiteindelijk een oplossing voor alle problemen uit de bus zal komen.