Exxon Mobil neemt XTO Energy over via een aandelenruil. Met de deal is een bedrag van $31 mrd. Met deze overname versterkt het oliebedrijf zijn positie op de aardgasmarkt.

Volgens de bekende olieanalist Fadel Gheit kan deze overname de voorbode zijn van een consolidatie in de aardgassector, waarbij nog andere aardgasbedrijven gaan overgenomen worden.

Gheit verwacht in de komende drie tot zes maanden nog meer overnames, waarbij onder ander Royal Dutch Shell, BP of Chevron in actie kunnen komen. Mogelijke overnameprooien zijn Chesapeake Energy, Devon Energy en Anadarko.

Exxon Mobil neemt XTO Energy over via een aandelenruil. Met de deal is een bedrag van $31 mrd. Met deze overname versterkt het oliebedrijf zijn positie op de aardgasmarkt. Volgens de bekende olieanalist Fadel Gheit kan deze overname de voorbode zijn van een consolidatie in de aardgassector, waarbij nog andere aardgasbedrijven gaan overgenomen worden. Gheit verwacht in de komende drie tot zes maanden nog meer overnames, waarbij onder ander Royal Dutch Shell, BP of Chevron in actie kunnen komen. Mogelijke overnameprooien zijn Chesapeake Energy, Devon Energy en Anadarko.