De onhandige toespraak van Ben Bernanke over het begin van het taperen leidde professor Stefan Duchateau tot zijn vervanging door Janet Yellen, die dan maar onmiddellijk haar uiterste best deed om - in dienst van de opdrachtgever in het Witte Huis- aan te geven dat Amerikaanse economie het weliswaar behoorlijk goed doet maar nog ver onder haar potentiële niveau presteert.

Dat betekent dat de relatief lage rentetarieven op overheidsobligaties wat haar betreft nog een tijdje aangehouden kunnen blijven. Er valt immers geen spatje inflatiegevaar te bekennen, de capaciteitsbezetting is nog steeds relatief laag in historische context en op de arbeidsmarkt is er weinig spanning waar te nemen. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De onhandige toespraak van Ben Bernanke over het begin van het taperen leidde professor Stefan Duchateau tot zijn vervanging door Janet Yellen, die dan maar onmiddellijk haar uiterste best deed om - in dienst van de opdrachtgever in het Witte Huis- aan te geven dat Amerikaanse economie het weliswaar behoorlijk goed doet maar nog ver onder haar potentiële niveau presteert. Dat betekent dat de relatief lage rentetarieven op overheidsobligaties wat haar betreft nog een tijdje aangehouden kunnen blijven. Er valt immers geen spatje inflatiegevaar te bekennen, de capaciteitsbezetting is nog steeds relatief laag in historische context en op de arbeidsmarkt is er weinig spanning waar te nemen. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.