De vraag is of de opwaartse beweging nog een verlengstuk kan krijgen. Jeff Kilburg van Killir Capital vreest dat dit niet het geval zal zijn.

Hij ziet de euforie van vrijdag op de beurzen niet weerspiegeld op de obligatiemarkten, ondanks de toch vrij forse koersdalingen bij de 10-jarige staatsobligatie.

De tewerkstelling in de VS is misschien aan de beterhand, maar van een normalisering van de situatie is zeker nog geen sprake.

Felle reacties op meetings centrale banken

Na de rally van de week voordien hielden de aandelenmarkten volgens ABN Amro het grootste deel van vorige week hun adem in, in afwachting van de bijeenkomsten van diverse centrale banken.

Vanuit zowel de Amerikaanse centrale bank (de Fed) als de Bank of England kwam weinig verrassends, maar dat werd door de meeste economen ook niet verwacht. De ECB, daar moest vorige week het grote nieuws vandaan komen.

Op donderdagmiddag bleek echter dat de hooggespannen verwachtingen van veel beleggers niet terecht waren. Mario Draghi gaf wederom mondeling blijk van zijn commitment jegens de euro, maar veel concrete daden maakte hij helaas niet bekend.

De ECB-topman gaf weliswaar aan dat de ECB directe (obligatie) aankopen op de markt zou kunnen doen, maar de markten hadden op minder vrijblijvendheid gehoopt.

Hoewel de aandelenmarkten wat teleurgesteld reageerden op de uitlatingen van de ECB, bleven de uitslagen van de belangrijkste indices vorige week per saldo vrij beperkt.

Zo stond de AEX op vrijdagmorgen op een stand van 324 punten, wat zelfs nog een puntje hoger was dan het slot van de vrijdag de week ervoor.

In de VS moest de Dow Jones op weekbasis wel wat terrein inleveren, maar de schade bleef beperkt tot minder dan twee procent. De vruhdagsessie maakte dit verlies echter meer dan goed.

De vraag is of de opwaartse beweging nog een verlengstuk kan krijgen. Jeff Kilburg van Killir Capital vreest dat dit niet het geval zal zijn. Hij ziet de euforie van vrijdag op de beurzen niet weerspiegeld op de obligatiemarkten, ondanks de toch vrij forse koersdalingen bij de 10-jarige staatsobligatie. De tewerkstelling in de VS is misschien aan de beterhand, maar van een normalisering van de situatie is zeker nog geen sprake. Felle reacties op meetings centrale banken Na de rally van de week voordien hielden de aandelenmarkten volgens ABN Amro het grootste deel van vorige week hun adem in, in afwachting van de bijeenkomsten van diverse centrale banken. Vanuit zowel de Amerikaanse centrale bank (de Fed) als de Bank of England kwam weinig verrassends, maar dat werd door de meeste economen ook niet verwacht. De ECB, daar moest vorige week het grote nieuws vandaan komen. Op donderdagmiddag bleek echter dat de hooggespannen verwachtingen van veel beleggers niet terecht waren. Mario Draghi gaf wederom mondeling blijk van zijn commitment jegens de euro, maar veel concrete daden maakte hij helaas niet bekend. De ECB-topman gaf weliswaar aan dat de ECB directe (obligatie) aankopen op de markt zou kunnen doen, maar de markten hadden op minder vrijblijvendheid gehoopt. Hoewel de aandelenmarkten wat teleurgesteld reageerden op de uitlatingen van de ECB, bleven de uitslagen van de belangrijkste indices vorige week per saldo vrij beperkt. Zo stond de AEX op vrijdagmorgen op een stand van 324 punten, wat zelfs nog een puntje hoger was dan het slot van de vrijdag de week ervoor. In de VS moest de Dow Jones op weekbasis wel wat terrein inleveren, maar de schade bleef beperkt tot minder dan twee procent. De vruhdagsessie maakte dit verlies echter meer dan goed.