In de Verenigde Staten was het beeld eenduidiger positief, vooral op de technologiebeurs Nasdaq. In Europa was er geen bedrijfsnieuws van enige betekenis en moesten de markten het doen met macro-economisch nieuws.

Dat lag in het begin van de week vooral op het vlak van het sentiment onder inkoopmanagers en dat viel, met name in de industrie in mei, wat tegen, zowel ten opzichte van de voorlopige cijfers als ten opzichte van april.

De toonaangevende aandelenindices hadden daardoor moeite om profijt te trekken van de optimistische verwachtingen ten aanzien van het ECB-beleid.

Vanaf woensdag klaarde de stemming echter op en wisten veel indices waaronder de Duitse DAX-30 en de Franse CAC-40 - de week toch nog op recordstanden voor dit jaar af te sluiten.

In de Verenigde Staten was het beeld eenduidiger positief, vooral op de technologiebeurs Nasdaq. In Europa was er geen bedrijfsnieuws van enige betekenis en moesten de markten het doen met macro-economisch nieuws. Dat lag in het begin van de week vooral op het vlak van het sentiment onder inkoopmanagers en dat viel, met name in de industrie in mei, wat tegen, zowel ten opzichte van de voorlopige cijfers als ten opzichte van april. De toonaangevende aandelenindices hadden daardoor moeite om profijt te trekken van de optimistische verwachtingen ten aanzien van het ECB-beleid. Vanaf woensdag klaarde de stemming echter op en wisten veel indices waaronder de Duitse DAX-30 en de Franse CAC-40 - de week toch nog op recordstanden voor dit jaar af te sluiten.