De problemen met de groeilanden vormen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een herinnering dat deficiete landen en dan vooral die met een stevig tekort op hun handelsbalans kwetsbaar zijn als de rest van de wereld om welke reden dan ook dat tekort niet meer wil financieren.

Bovendien kunnen we veel van de groeilanden bestempelen als een economie in transitie. Het is dus zaak om voorzichtig te blijven en de gang van zaken op de financiële markten stevig in de gaten te houden, de risico's lijken namelijk opnieuw te zijn toegenomen.

De problemen met de groeilanden vormen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een herinnering dat deficiete landen en dan vooral die met een stevig tekort op hun handelsbalans kwetsbaar zijn als de rest van de wereld om welke reden dan ook dat tekort niet meer wil financieren. Bovendien kunnen we veel van de groeilanden bestempelen als een economie in transitie. Het is dus zaak om voorzichtig te blijven en de gang van zaken op de financiële markten stevig in de gaten te houden, de risico's lijken namelijk opnieuw te zijn toegenomen.