Volgens de San Francisco Federal Reserve gaan de problemen in Europa de Amerikaanse economie in de loop van 2012 in een recessie duwen.

Andere economen zien de situatie minder negatief in, de VS-economie lijkt beter weerstand te bieden dan algemeen was verwacht.

Zonder rekening met de volatiele voedings- en energieprijzen waren de groothandelsprijzen vorige maand stabiel, na de maand voordien met 0,20% te zijn gestegen. Onder andere een aantal consumentengoederen werden vorige maand weer goedkoper.

Volgens de San Francisco Federal Reserve gaan de problemen in Europa de Amerikaanse economie in de loop van 2012 in een recessie duwen. Andere economen zien de situatie minder negatief in, de VS-economie lijkt beter weerstand te bieden dan algemeen was verwacht. Zonder rekening met de volatiele voedings- en energieprijzen waren de groothandelsprijzen vorige maand stabiel, na de maand voordien met 0,20% te zijn gestegen. Onder andere een aantal consumentengoederen werden vorige maand weer goedkoper.