Volgens de bekende analist Jeff Saut hoeven we ons echter weinig zorgen te maken, de haussemarkt is nog niet achter de rug. De olieprijs houdt voorlopig goed stand.

In februari is het globale aanbod van ruwe olie volgens Belfius Bank met 0,6 miljoen vaten per dag toegenomen tot 92,81 miljoen vaten per dag.

Het totale niet-OPEC aanbod is in 2013 met 1,3 miljoen vaten per dag toegenomen en men verwacht voor 2014 een verdere toename met 1,7 miljoen vaten per dag, voornamelijk afkomstig van de Verenigde Staten en Canada.

Volgens de bekende analist Jeff Saut hoeven we ons echter weinig zorgen te maken, de haussemarkt is nog niet achter de rug. De olieprijs houdt voorlopig goed stand. In februari is het globale aanbod van ruwe olie volgens Belfius Bank met 0,6 miljoen vaten per dag toegenomen tot 92,81 miljoen vaten per dag. Het totale niet-OPEC aanbod is in 2013 met 1,3 miljoen vaten per dag toegenomen en men verwacht voor 2014 een verdere toename met 1,7 miljoen vaten per dag, voornamelijk afkomstig van de Verenigde Staten en Canada.