In de Verenigde Staten blijven de maandelijkse arbeidsmarktcijfers volgens Belfius Bank op aangename wijze verrassen. In mei kwamen er 217,000 banen bij terwijl de werkloosheidsgraad stabiel bleef op 6.3%, iets lager dan verwacht.

Voor de eerste keer sinds de start van de Grote Recessie was er voor de vierde opeenvolgende maand een aangroei van meer dan 200,000 jobs per maand te noteren, wat suggereert dat de officiële werkloosheidsgraad in de tweede helft van 2014 verder richting 6% zal bewegen.

In de Verenigde Staten blijven de maandelijkse arbeidsmarktcijfers volgens Belfius Bank op aangename wijze verrassen. In mei kwamen er 217,000 banen bij terwijl de werkloosheidsgraad stabiel bleef op 6.3%, iets lager dan verwacht. Voor de eerste keer sinds de start van de Grote Recessie was er voor de vierde opeenvolgende maand een aangroei van meer dan 200,000 jobs per maand te noteren, wat suggereert dat de officiële werkloosheidsgraad in de tweede helft van 2014 verder richting 6% zal bewegen.