Een terreurdaad had niet of nauwelijks invloed. Dramatische beelden van de bomaanslag op de finishlijn van de marathon in Boston.

Voor het eerst sinds de beruchte 11e september vielen bij een terroristische daad slachtoffers op Amerikaans grondgebied.

Naar nu bekend is waren het twee broers die de aanslag wellicht pleegden uit frustratie. Helaas niet veel anders dan de daders van aanslagen zoals die in Newtown vorig jaar.

Maar zorgden de aanslagen in 2001 voor een sluiting van de aandelenmarkt en ver-volgens een van haar grootste dalingen nu hadden de berichten ondanks de veel onduidelijkheden totaal geen invloed.

De daling van de goudprijs en de zwakkere Chinese groei waren van meer invloed. De Dow Jones verloor 2,1% over de week gezien.

En dat kwam dan vooral omdat IBM ruim 10% verloor. Door de berekening van de Dow Jones weegt een fonds dat rond de $ 200 noteert zwaarder mee in het punten verlies dan bijvoorbeeld General Electric dat rond de $ 20 noteert. Dat aandeel daalde overigens met 7%. Stijgers waren onder andere CocaCola.

Een terreurdaad had niet of nauwelijks invloed. Dramatische beelden van de bomaanslag op de finishlijn van de marathon in Boston. Voor het eerst sinds de beruchte 11e september vielen bij een terroristische daad slachtoffers op Amerikaans grondgebied. Naar nu bekend is waren het twee broers die de aanslag wellicht pleegden uit frustratie. Helaas niet veel anders dan de daders van aanslagen zoals die in Newtown vorig jaar. Maar zorgden de aanslagen in 2001 voor een sluiting van de aandelenmarkt en ver-volgens een van haar grootste dalingen nu hadden de berichten ondanks de veel onduidelijkheden totaal geen invloed. De daling van de goudprijs en de zwakkere Chinese groei waren van meer invloed. De Dow Jones verloor 2,1% over de week gezien. En dat kwam dan vooral omdat IBM ruim 10% verloor. Door de berekening van de Dow Jones weegt een fonds dat rond de $ 200 noteert zwaarder mee in het punten verlies dan bijvoorbeeld General Electric dat rond de $ 20 noteert. Dat aandeel daalde overigens met 7%. Stijgers waren onder andere CocaCola.