De publicatie van beter dan voorspelde cijfers van het amerikaanse bruto binnenlands product (BBP) in het derde kwartaal versterkte volgens Belfius Research de vrees voor een mogelijke afbouw van de aankoop van obligaties door de amerikaanse

centrale Bank (FED). Daardoor blijven de langetermijn-rentevoeten immers laag.

Gelukkig stelden de verklaringen van Janet Yellen de financiële markten in grote mate gerust. De toekomstige voorzitster van de FED verdedigde het gegronde karakter van het huidig monetair beleid van 'goedkoop geld', wat zorgde voor een lichte ontspanning van de obligatierente op 10 jaar.

De publicatie van beter dan voorspelde cijfers van het amerikaanse bruto binnenlands product (BBP) in het derde kwartaal versterkte volgens Belfius Research de vrees voor een mogelijke afbouw van de aankoop van obligaties door de amerikaanse centrale Bank (FED). Daardoor blijven de langetermijn-rentevoeten immers laag. Gelukkig stelden de verklaringen van Janet Yellen de financiële markten in grote mate gerust. De toekomstige voorzitster van de FED verdedigde het gegronde karakter van het huidig monetair beleid van 'goedkoop geld', wat zorgde voor een lichte ontspanning van de obligatierente op 10 jaar.