De Europese beurzen scoren hoog maar blijven nog vrij ver verwijderd van de midden 2007 opgetekende maxima. De koers-winstverhouding is reeds flink gestegen, maar blijft toch nog heel wat onder die van de VS.

Dit zou kunnen aangegrepen worden om meer oog te hebben voor de Europese aandelen, zeker op een moment dat de euro-opmars impliciet een halt wordt toegeroepen door de ECB. De verbeterde concurrentiekracht zou de economische opleving moeten kunnen ondersteunen.

De gevaren die al langer om de hoek loeren, zijn volgens Belfius Research nog steeds aanwezig. Cruciaal is de geloofwaardigheid van de doorlichting van de bankbalansen door de ECB in het vooruitzicht van de start van de prudentiële controle vanaf de herfst van 2014.

Slaagt elke bank voor dat examen? Daarnaast hopen de analisten van de bank dat er een geloofwaardige oplossing van de VS begrotings- en schuldproblemen kan worden gevonden. Een return van ruim 15% voor het kalenderjaar 2013 behoort tot de mogelijkheden voor de meeste Europese beurzen.

De Europese beurzen scoren hoog maar blijven nog vrij ver verwijderd van de midden 2007 opgetekende maxima. De koers-winstverhouding is reeds flink gestegen, maar blijft toch nog heel wat onder die van de VS. Dit zou kunnen aangegrepen worden om meer oog te hebben voor de Europese aandelen, zeker op een moment dat de euro-opmars impliciet een halt wordt toegeroepen door de ECB. De verbeterde concurrentiekracht zou de economische opleving moeten kunnen ondersteunen. De gevaren die al langer om de hoek loeren, zijn volgens Belfius Research nog steeds aanwezig. Cruciaal is de geloofwaardigheid van de doorlichting van de bankbalansen door de ECB in het vooruitzicht van de start van de prudentiële controle vanaf de herfst van 2014. Slaagt elke bank voor dat examen? Daarnaast hopen de analisten van de bank dat er een geloofwaardige oplossing van de VS begrotings- en schuldproblemen kan worden gevonden. Een return van ruim 15% voor het kalenderjaar 2013 behoort tot de mogelijkheden voor de meeste Europese beurzen.