Amerikaanse beurzen blijven in het rood

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, met verliezen die voor de belangrijkste indices oplopen tot in de buurt van een half procent. De verhandelde volumes drogen stilaan op, want de Amerikaanse beurs bereidt zich voor op de komst van de zomer.

Als het paard niet wil drinken …Denk niet te snel dat professor Stefan Duchateau deze trouwe bondgenoot van de mensheid dan uit frustratie een schop zouden verkopen. Dat is alleszins tegen zijn principes, vooral dan wat betreft de economische mechanica die hij meent te onderkennen in deze situatie.

John Maynard Keynes gebruikte deze vergelijking veelvuldig om een monetaire context te illustreren waarbij de economie, ondanks de veelvuldig pogingen om haar van de nodige liquiditeiten te voorzien, weinig of geen indicaties vertoont om zich van de toegestopte middelen te bedienen om een hoger groeipad te gaan opzoeken. Deze metafoor is helaas op pijnlijke wijze van toepassing op de huidige economische ontwikkeling in de eurozone. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content