Veel aandacht gaat bij het begin van 2014 uit naar de evolutie van de rente in de Verenigde Staten. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie flirt momenteel met de kaap van 3%. In de loop van de sessie werd een piek op 3,05% opgetekend, inmiddels zitten we terug op 2,99%.

De analisten zijn het er niet over eens hoever de rente mag stijgen alvorens de beurs negatief zal reageren. Sommige analisten zien een breekpunt op 3,50%, daarboven zou het sentiment kunnen keren. Of die 3,50% dit jaar kan bereikt worden, moet nog afgewacht worden.

Veel aandacht gaat bij het begin van 2014 uit naar de evolutie van de rente in de Verenigde Staten. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie flirt momenteel met de kaap van 3%. In de loop van de sessie werd een piek op 3,05% opgetekend, inmiddels zitten we terug op 2,99%. De analisten zijn het er niet over eens hoever de rente mag stijgen alvorens de beurs negatief zal reageren. Sommige analisten zien een breekpunt op 3,50%, daarboven zou het sentiment kunnen keren. Of die 3,50% dit jaar kan bereikt worden, moet nog afgewacht worden.