Op de achtergrond zijn er enkele belangrijke macro-economische indicatoren die de aandacht van de beleggers gaande houden. Naast het schuldenplafond moet er volgens ABN Amro vòòr 1 oktober al een akkoord zijn over de begroting voor het komende fiscale jaar dat op diezelfde datum begint.

Over beide zaken zijn de Republikeinen en de Democraten tot op het bot verdeeld en de tegenstellingen spitsen zich toe op Obama-care (het nieuwe stelsel van gezondheidszorg) dat de Republikeinen (met een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden) 'van tafel' willen hebben.

Op de achtergrond zijn er enkele belangrijke macro-economische indicatoren die de aandacht van de beleggers gaande houden. Naast het schuldenplafond moet er volgens ABN Amro vòòr 1 oktober al een akkoord zijn over de begroting voor het komende fiscale jaar dat op diezelfde datum begint. Over beide zaken zijn de Republikeinen en de Democraten tot op het bot verdeeld en de tegenstellingen spitsen zich toe op Obama-care (het nieuwe stelsel van gezondheidszorg) dat de Republikeinen (met een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden) 'van tafel' willen hebben.