De bedrijfsbestellingen zijn in de Verenigde Staten in september opnieuw gestegen, vooral dankzij een sterke vraag naar auto's, zware machines en militaire vliegtuigen. Het was al de vijfde stijging op zes maanden tijd.

Het Commerce Department maakte bekend dat de orders met 0,90% zijn gestegen, of met iets meer dan de 0,80% waar de analisten op gerekend hadden.

Ondanks het beter dan verwachte cijfer vrezen de analisten een terugval in de bestellingen zodra de ondersteuningsmaatregelen van de overheid worden ingetrokken.

De bedrijfsbestellingen zijn in de Verenigde Staten in september opnieuw gestegen, vooral dankzij een sterke vraag naar auto's, zware machines en militaire vliegtuigen. Het was al de vijfde stijging op zes maanden tijd. Het Commerce Department maakte bekend dat de orders met 0,90% zijn gestegen, of met iets meer dan de 0,80% waar de analisten op gerekend hadden. Ondanks het beter dan verwachte cijfer vrezen de analisten een terugval in de bestellingen zodra de ondersteuningsmaatregelen van de overheid worden ingetrokken.