Walt Disney heeft Marvel Entertainment overgenomen voor een bedrag van $4 mrd in cash en aandelen. Daardoor verwerft het bedrijf van Mickey Mouse de eigendom over figuurtjes Iron Man en Spider-Man.

De aandeelhouders van Marvel ontvangen $30 in cash plus 0,475 aandeel Disney voor elk aandeel Marvel in bezit. Op basis van de slotkoers van vrijdag 28 augustus werd het bod zo op $50 gewaardeerd.

De overname werd door de analisten goed onthaald, ze moet Disney aantrekkelijker maken voor een jonger publiek. In totaal krijgt Disney 5000 figuren, waaronder ook de Fantastic Four en de X-Men.

Walt Disney heeft Marvel Entertainment overgenomen voor een bedrag van $4 mrd in cash en aandelen. Daardoor verwerft het bedrijf van Mickey Mouse de eigendom over figuurtjes Iron Man en Spider-Man.De aandeelhouders van Marvel ontvangen $30 in cash plus 0,475 aandeel Disney voor elk aandeel Marvel in bezit. Op basis van de slotkoers van vrijdag 28 augustus werd het bod zo op $50 gewaardeerd. De overname werd door de analisten goed onthaald, ze moet Disney aantrekkelijker maken voor een jonger publiek. In totaal krijgt Disney 5000 figuren, waaronder ook de Fantastic Four en de X-Men.