Vermits de beurzen toch vooruithollen, kan dit volgens professor Stefan Duchateau niet anders betekenen dan dat er zich ernstige donderwolken beginnen op te stapelen - tenzij de redering niet klopt, natuurlijk.

Beurzen zijn immers echter complexer dan dit. Beurskoersen worden immers gevormd door de combinatie van bedrijfsresultaten, rentevoeten en risicoaversie:

Een toename van de bedrijfswinsten, dalende LT rente en afnemende risicoaversie leiden gegarandeerd tot een aanhoudende reeks van hoogterecords, zoals dit zich nu voordoet in de VS. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Vermits de beurzen toch vooruithollen, kan dit volgens professor Stefan Duchateau niet anders betekenen dan dat er zich ernstige donderwolken beginnen op te stapelen - tenzij de redering niet klopt, natuurlijk. Beurzen zijn immers echter complexer dan dit. Beurskoersen worden immers gevormd door de combinatie van bedrijfsresultaten, rentevoeten en risicoaversie: Een toename van de bedrijfswinsten, dalende LT rente en afnemende risicoaversie leiden gegarandeerd tot een aanhoudende reeks van hoogterecords, zoals dit zich nu voordoet in de VS. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.