Tijdens het eerste trimester woog volgens Belfius Bank de sterke afbouw van de Amerikaanse bedrijfsvoorraden zwaar op de kapitaalinvesteringen en de algemene economische groei, maar voor het tweede en derde kwartaal van 2014 verwachten de analisten van de bank een positieve bijdrage van de bedrijfsinvesteringen.

Het sentiment bij de ondernemingen is opnieuw aan de beterhand na de dip in het begin van dit jaar. Het vertrouwen in de economische heropleving is terug en ook de politieke situatie in Washington is veel stabieler dan het politieke gekrakeel van de voorbije jaren, wat het bedrijfsleven vertrouwen schenkt. De industriële productie is in mei voor de vierde opeenvolgende maand sneller gegroeid en lag 4.3% hoger dan dezelfde maand in 2013.

Tijdens het eerste trimester woog volgens Belfius Bank de sterke afbouw van de Amerikaanse bedrijfsvoorraden zwaar op de kapitaalinvesteringen en de algemene economische groei, maar voor het tweede en derde kwartaal van 2014 verwachten de analisten van de bank een positieve bijdrage van de bedrijfsinvesteringen. Het sentiment bij de ondernemingen is opnieuw aan de beterhand na de dip in het begin van dit jaar. Het vertrouwen in de economische heropleving is terug en ook de politieke situatie in Washington is veel stabieler dan het politieke gekrakeel van de voorbije jaren, wat het bedrijfsleven vertrouwen schenkt. De industriële productie is in mei voor de vierde opeenvolgende maand sneller gegroeid en lag 4.3% hoger dan dezelfde maand in 2013.