Een belangrijk argument waarom Zuidoost Azië verder kan stijgen mag volgens professor Stefan Duchateau niet over hoofd zien. De uitgesproken groeimotor van deze regio is en blijft China.

De conjunctuurvooruitzichten voor de Rode Reus blijven echter beduidend onder de verwachtingen. In die mate zelfs, dat analisten er de laatste weken van uitgaan dat de Chinese overheid nu geen enkel excuus meer heeft om stimulerende maatregelen nog langer uit te stellen.

De inflatie is immers laag, de voedselprijzen zijn sterk gezakt en de vastgoedsector lijkt onder controle na enkele doortastende ingrepen van de Chinese centrale bank op de interbancaire markt.

Maar de Chinese leiders volgen hun eigen logica, zodat beleggers slechts geleidelijk de posities in deze groeilanden verder kunnen optrekken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Een belangrijk argument waarom Zuidoost Azië verder kan stijgen mag volgens professor Stefan Duchateau niet over hoofd zien. De uitgesproken groeimotor van deze regio is en blijft China. De conjunctuurvooruitzichten voor de Rode Reus blijven echter beduidend onder de verwachtingen. In die mate zelfs, dat analisten er de laatste weken van uitgaan dat de Chinese overheid nu geen enkel excuus meer heeft om stimulerende maatregelen nog langer uit te stellen. De inflatie is immers laag, de voedselprijzen zijn sterk gezakt en de vastgoedsector lijkt onder controle na enkele doortastende ingrepen van de Chinese centrale bank op de interbancaire markt. Maar de Chinese leiders volgen hun eigen logica, zodat beleggers slechts geleidelijk de posities in deze groeilanden verder kunnen optrekken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.