We mogen volgens professor Stefan Duchateau niet van iedere plensbui op aandelen- of obligatiemarkten verwachten dat hieruit conclusies moeten worden afgeleid over fundamentele wijzigingen in het beleggingsklimaat.

De recente dalingen op de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten verbazen Duchateau niet, na de recente recordrace waarbij eerdere topniveaus met gemak werden overtroffen.

Binnen een dergelijke context zijn er altijd wel beleggers geneigd om waar voor hun geld te kiezen, terwijl potentiële nieuwe beleggers zich liever wat afwachtend gaan opstellen en bevestiging willen zien van de positieve verwachtingen die in de koersen zijn ingebouwd.

Wat meer aanbod, wat minder vraag. Drie keer raden wat er dan gebeurt met prijzen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

We mogen volgens professor Stefan Duchateau niet van iedere plensbui op aandelen- of obligatiemarkten verwachten dat hieruit conclusies moeten worden afgeleid over fundamentele wijzigingen in het beleggingsklimaat. De recente dalingen op de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten verbazen Duchateau niet, na de recente recordrace waarbij eerdere topniveaus met gemak werden overtroffen. Binnen een dergelijke context zijn er altijd wel beleggers geneigd om waar voor hun geld te kiezen, terwijl potentiële nieuwe beleggers zich liever wat afwachtend gaan opstellen en bevestiging willen zien van de positieve verwachtingen die in de koersen zijn ingebouwd. Wat meer aanbod, wat minder vraag. Drie keer raden wat er dan gebeurt met prijzen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.