Deere & Co maakte over het vierde kwartaal van het boekjaar 2008-2009 een verlies bekend. De grootste verkoper van landbouwvoertuigen in de wereld werd geconfronteerd met zwakke verkopen.

Bovendien zag het bedrijf zich genoodzaakt om een aantal provisies te boeken. Het nieuwe boekjaar kondigt zich als moeilijk aan, met een aarzelende vraag in vooral Europa en Noord-Amerika.

Netto bedroeg het verlies over de verslagperiode $222,8 mln, tegenover een winst van $345 mln tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Per aandeel was er een verlies van 53 dollarcent.

Deere & Co maakte over het vierde kwartaal van het boekjaar 2008-2009 een verlies bekend. De grootste verkoper van landbouwvoertuigen in de wereld werd geconfronteerd met zwakke verkopen. Bovendien zag het bedrijf zich genoodzaakt om een aantal provisies te boeken. Het nieuwe boekjaar kondigt zich als moeilijk aan, met een aarzelende vraag in vooral Europa en Noord-Amerika. Netto bedroeg het verlies over de verslagperiode $222,8 mln, tegenover een winst van $345 mln tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Per aandeel was er een verlies van 53 dollarcent.